تنبلی و اهمال کاری : 7 راهکار غلبه بر تنبلی

تنبلی و اهمال کاری : 7 راهکار غلبه بر تنبلی

اهمال کاری….
پشت گوش انداختن…
تنبلی…
اسمش خیلی مهم نیست..
این پدیده داره، عمر ما رو از ما می گیره و داره نتایج ما رو تحت شعاع قرار میده.همه آدم ها دچار یه همچین دردی هستند.اگر شما هم همچین دردی دارید این مقاله به شما کمک می کند که آرام آرام بر اهمال کاری غلبه کنید.تا آخر همراه باشید.

نتایج زندگی مارو،کارهایی که انجام میدیم رقم میزنن.نه کارهایی که به اونا فکر میکنیم.با نشستن و لیست نوشتن روزانه، هم نمیشه کاری رو از پیش برد.
مهم این است که به لیست هایی که نوشتیم عمل بکنیم و کارهایی که تو ذهنمون هست، رو جلو ببریم.ما همین الان همینجوری کلی کتاب نخونده داریم.
کلی راه نرفته.کلی فیلم ندیده.و کلی کار انجام نداده.و زمان هم همینجوری داره بر علیه ما جلو میره.باید دست به کار بشیم و بر تنبلی. غلبه کنیم.

 

با تنبلی و اهمال کاری چه باید کرد؟

بریم صحبت بکنیم از اینکه با تنبلی و اهمال کاری چه باید کرد؟بذارید یه اعتراف به شما بکنم دوستان، در همین ابتدا، برخلاف چیزی که دوستانی مثل من میخوان، از خودشون نشون بدن،برخلاف چیزی که مدرسین میخوان، نشون بدن،برخلاف چیزی که آدم های موفق میخوان از خودشون نشون بدن..همه ما دچار تنبلی میشیم.

من هم اعتراف می کنم که خیلی وقتها دچار خیلی تنبلی ها و خیلی اهمال کاری ها میشم.وقتی چشم باز میکنم میبینم که یه کاری رو قرار بود انجام بدم ولی پشت گوش انداختم.یه قول و قرار گذاشته بودم، ولی مثل اینکه داره به خطر میوفته مثل اینکه من زمان از دست دادم.
خیلی مثال های متعدد وجود داره و اگر من الان به شما بگم من آدمی هستم که کوچک ترین اهمال کاری ندارم، کوچکترین پشت گوش اندازی ندارم…
نه.
غیره صادقانه ست و غیرواقعی است.مسئله این است برای همه ما، بستر و زمینه برای تنبلی فراهم هست.اصلا ذات انسان تنبلی و یکجانشینی است.
مهم این است که ما به این غلبه بکنیم.ما در مبارزه دائمی بین کشش به تنبلی و از بین بردن تنبلی هستیم.

خب برای من هم پیش میاد.
یه ندای درونی میگه آقا ولش کن این مقاله رو این روز تهیه نکن.حالا یه روزم اینور اونور چی میشه?پایبندی به اون دیسیپلین، پایبندی به اون نظم شخصی و پایبندی به همه مسائلی که الان با شما میخواهم صحبت بکنم…این تنبلی رو از بین میبره و انرژی رو افزایش میده،برای ادامه مسیر.

پس اگر می بینید، یه آدم صبح بلند میشه تا شب کلی کار مفید انجام میده و منظم کار مفید انجام میده؛؛خب شکر خدا خودمم یکی از اونها هستم.
به این معنی نیست که این آدم تنبلی رو نمیشناسه، یا اهمال کاری را نمی شناسه،نه.
تنبلی و اهمال کاری به این آدم ها هم رجوع میکنه،ولی راه مبارزه اش را بلد هستن.من در این بحثمون در خصوص همین راه های مبارزه با شما صحبت خواهم کرد.
نکته ای هم که میخوام بگم نمیدونم خوبه؟
یا بده؟
تحلیلش با شما..
یه شبه نمیتونید از دست تنبلی و اهمال کاری خلاص بشید یعنی این جوری نیست که شما الان که من این ویدیو رو دیدم تصمیم میگیرم اهمال کاری رو بزارم کنار و دیگر تمام.
نه..
همچین چیزی وجود نداره.
یک راهی است که شما باید آهسته و پیوسته برید و در واقع، تغییر در لایف استایلتون ایجاد کنید.

پیشنهاد مطالعه:افزایش فروش فروشگاه :آموزش جذب مشتری با پیشنهاد رد نشدنی

راه های مبارزه با تنبلی و اهمال کاری

1- هدفمند زندگی کردن

چیزی که بسیار به شما کمک میکنه که اصلا، بخش بزرگی از تنبلی و اهمال کاری رو پاک کنید بزارید کنار هدفمند زندگی کردن هست.
یه آدم هدفمند؛؛خیلی نمیتونه اهمال کار باشه،چون اون وقت خیلی فرقی با یک آدم بی هدف نداره.پس در گام اول اگر می خواید واقعا بر اهمال کاری و پشت گوش انداختن غلبه کنید باید تبدیل به یه آدم هدفمند بشید.اینه که میگم شعار نیست و یک راه کاره.دوست ندارید نکنید این کارو.ولی اگر هدفمندی را در دستور زندگی تون قرار بدید میگم انگار نصف مسیر رو رفتید.پس از همین حالا،هدفمند بشید.

2-تمرکز روی اهداف

نکته دوم, روی اهدافتون متمرکز بشید.
بله یک سری تحقیقات وجود داره که میگه درصد بسیار بالایی از آدم های موفق اجتماع،اونهایی هستند که سال ها قبل اهدافشون رو مکتوب کردن.من میگم نه.درصد بالایی از آدم های موفق اونهایی هستند که اهدافشان را مکتوب کردند و بعد روش تمرکز کردند.شما الان یه ورق کاغذ بردارید،اهدافتون رو روش بنویسید،خیلی اصولی،خیلی هم درست، خیلی هم علمی،ولی خب این کاغذ را بذارید کنار و دیگه سراغ این کاغذ نرید.درسته که در ظاهر شما آدم هدفمندی هستید و اتیکت هدفمندی رو به یقه تون می زنید.ولی وقتی روش تمرکزی ندارید به هیچ دردی نمیخوره.

در مسیر غلبه بر تنبلی و اهمال کاری شما باید روی اهدافتون متمرکز بشید.
چه جوری روی اهداف تان متمرکز بشید?
اولا در اتاقتان،در محل کارتان،در ماشینتون،در وال پیپر کامپیوترتون..در معرض دید بذارید هدف هایتان رو.
دوما،
حداقل روزی دوبار هدف هاتون رو مرور بکنید.من الان اینجا،این دفتر رو دارم که خوب کارهام رو توش مینویسم.موارد رو مینویسم من در ابتدا این دفتر هدف هام رو نوشتم. مواردی که باید به آن پرداخت کنم رو نوشتم و هر روز بارها بهش نگاه میکنم.این باعث میشه، که شما متمرکز عمل بکنید، و یک چارچوبی قرار میده،که شما باید کارهاتون رو تو اون چارچوب تعریف و اجرا بکنید و این هم کمک بزرگی میکنه، برای جلوگیری از تنبلی.

3-انجام کارهای روزانه برای رسیدن به هدف

نکته شماره سه…
الان که هدفمند هستید و یاد گرفتید روی اهدافتان تمرکز بکنید..شما باید کارهایی رو به صورت روزانه برای رسیدن به اون هدف ها انجام بدید.جای سخت کار همین جاست.شاید بگید آقا کاری نداره که من هدف هامو مینویسم،هر روز هم مرورشون میکنم،ولی وقتی یه کاری رو میخوام استارت بزنم،در مورد اون هدف،اونجاست که تنبلی سراغم میاد.اونجاست که میگم بابا ولش کن حالا فردا انجام میدیم.اصلا الان آمادگیشو ندارم بذار فلان کار رو بکنم بعد این کار رو انجام میدم.

این رو چیکار کنم?
جواب این هست دوستان:وقتی که تنبلی و اهمال کاری، در مورد یه کار میاد سراغمون؛؛از این تکنیک استفاده کنید..به آخر کار فکر کنید.آخر هر کاری لذتی داره.وقتی یه کاری رو تمام می کنید، یه حس قشنگ داره.یه حس پیروزی، حس موفقیت داره.اون حس رو در ابتدای کار مرور کنید و متعهد بشید که هر چه سریع تر خودتون رو به آن حس مهمان بکنید.

من الان که دارم این مقاله رو اماده میکنم،قبول بکنی دوستان کار دشواری است..
چون کار دشواری هست؛؛از اون طرف هم تنبلی و اهمال کاری در نهاد همه ما وجود داره، موقع استارت همیشه این ندا های درونی وجود داره..
که الان وقت خوبی نیست..بذار حالا فردا حالا عجله نداریم که..یا مثلا یک روز دیرتر منتشر کنی چی میشه..ولی چون من میدونم در پایان همین مقاله ای که دارم خدمتتون آماده میکنم،وقتی دکمه رکورد را بزنم و تمام بشه، قطع بشه این فایل اینقدر حس خوبی خواهم داشت،دوست دارم این حس را تجربه بکنم.

تکنیک من همیشه این است..
یه دور مرور میکنم، میرم تا آخر انرژیم افزایش پیدا میکنه و استارت میزنم.حتما از این تکنیک جواب میگیرید.لطفا برای غلبه بر اهمال کاری؛؛برید آخر یه کار و لذت هاش رو مرور کنید و شک نکنید که حس خوب بهتون دست میده.

4-کار عمیق

نکته ۴.
حتما کار عمیق یاد بگیرید.یا کار عمیق یکی از مهمترین تکنیک ها برای غلبه بر اهمال کاری است.خیلی خلاصه و مختصر بگم خدمتتون..یعنی وقتی دارید کاری رو انجام میدید، فقط اون کار رو انجام بدهید.ما معمولا چکار میکنیم داریم یه کاری رو انجام میدیم از اونجا نطفه کشی هامون هم باز است.از اونجایی که صدامون میکنه، یهو یادمون میفته یه ایمیل هم چک میکنیم.یهو یادمون میفته وسطش اینستاگرام رو هم چک میکنیم.این نقطه ی مقابل و در واقع خلاف جهت کار عمیق هست.کار عمیق به شما کمک میکنه که لذت تون رو، از کار کردن رو افزایش بدید.راندمان تون رو بالا ببرید.و با این تکنیک بر اهمال کاری و تنبلی غلبه کنید.

5-کارکردن از روی لیست

توصیه بعدیم این هست..از روی یک لیست کار بکنید.و تا یه کاری رو در اون لیست نیاوردید استارت نزنید. یکی از دلایل اهمال کاری ما این است..اینقدر کارامون زیاد میشند، که میگیم ولش کن اصلا نمی رسم.بعد یکی ۲ تا از اون سطحی ها رو انجام میدیم و یه حس رضایت نصف و نیمه ای هم در ما بوجود میاد.بعد دیگه ولش میکنیم برای اینکه این اتفاق نیفته باید از روی لیست کار بکنید.میتونید یک سررسید داشته باشید لیست کارهای روزانه رو بنویسید.میتونید یک دفتر داشته باشید.و یا توصیه من این است، از اپلیکیشن هایی که برای این حوزه وجود دارن، استفاده بکنید.

یکی از مهمترین اپلیکیشن هایی که من مدتهاست ازش استفاده میکنم و همه کارهام رو، رو اون ست کردم, microsoft to do است.برید و نصب کنید استفاده کنید.بدون لیست کارکردن همهمه ایجاد میکنه.همهمه هم خودش یکی از ریشه های اهمال کاری است، چون ناخودآگاه ما میگیم که ولش کن نمی رسیم.پس حتما لیست داشته باشید و از روی لیست کار بکنید و بعدها هم صحبت میکنیم که چه جوری این لیست رو باید اولویت بندی بکنیم.

6-جایزه پایان کار

نکته بعدی،برای پایان یک جایزه تعریف بکنیم.شاید خنده دار به نظرتون برسه،ولی دوستان ذهن ما با جایزه گرفتند خیلی اوکی هست. اصلا وقتی که صحبت از یه جایزه میشه، در پایان یک کار..انرژی درونی ما افزایش پیدا میکنه.خب بیایید از این خاصیت ذهن استفاده کنیم دیگه. خودمون برای خودمون جایزه تعیین کنیم.یه کاری رو وقتی استارت میزنیم بعد از اینکه همه این تکنیک ها استفاده کردید به این فکر کنید که وقتی من این کار رو تمام بکنم چه هدیه ای به خودم میدم؟این میتونه؛؛ یه پیاده روی باشه.میتونه خرید یه چیزی باشه.میتونه وقت گذراندن با انسانی که دوستش دارید باشد. این میتونه نشستن و تماشا کردن فوتبال باشه.شما میخواید امروز فوتبال ببینید،اوکی.۲ تا ۳ تا کار مهم رو تعریف بکنید،انگیزه را ببرید بالا که قبلش اون کارها رو انجام بدهید. این یعنی غلبه بر اهمال کاری.یعنی غلبه بر تنبلی.پس برای پایان جایزه تعیین کنید و خودتون رو متعهد بکنید که تا تمام نکردید و به اون جایزه دست پیدا نکردید؛هیچ کار دیگه ای انجام ندید.

پیشنهاد مطالعه:استارت آپ ها:معرفی استارت آپ های موفق ایرانی و خارجی

7-ترک مسیر رشد

و نکته آخر…
مسیر رشد تان را ترک بکنید.
یعنی چی?
یعنی اینکه، عین یک نقشه بررسی کنید ببینید در مسیر رشدتون چه اتفاق هایی داره میفته.وقتی ترکینگ رو شروع بکنید, آرام آرام متوجه میشید که از کجا به کجا رسیدید.
لازم دارید که اطلاعات جمع آوری بکنید. مثلا:ساعاتی که پشت میزتون بودید رو یادداشت بکنید.ساعتی که صرف کتاب خواندن کردید رو یادداشت کنید.مدت زمانی رو که صرف انجام پروژه کردید یادداشت کنید.وارد فایل اکال بکنید،نمودار بکشید براشون،و آرام آرام مسیر رشد این نمودار رو در ذهن تان ببینید.همین به شما انگیزه میده، که فردا و فرداها بهتر و بیشتر و عمیق تر و با راندمان بالاتری کار بکنید و این نمودار رو بالاتر و بالاتر ببرید.این خودش یه انگیزه است.و وقتی چنین انگیزه ای داریم دیگه جا برای تنبلی وجود نداره.این هم در آخر بگم هر از گاهی هم تنبلی،هر از گاهی هم این تنبلی به سراغمون می آید.نباید خودمون رو اذیت کنیم.فقط باید مراقب باشیم همیشه تنبل نباشیم.اگر یکی ۲ روزم از دست مون در رفت با همین تکنیک ها برش میگردونیم.

مرسی تا آخر با من همراه بودید.امیدوارم این نکات به دردتون بخوره.شک نکنید اگر درست اجراشون کنید، نتایج فوق العاده می گیرید.

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© 1400 تمامی حقوق این قالب متعلق به مجموعه بلاصنف میباشد.
پشتیبانی آنلاین
چت آنلاین واتس اپ